AR-GE ÇALIŞMALARIMIZ


LABORATUVARLARIMIZ YEM YAPMAK AMACIYLA ALINAN HAMMADDENİN KALİTE KONTROL KRİTERLERİ ÇERÇEVESİNDE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ALINMASINA BU ALIMLA İLİŞKİLİ OLARAK DEPOLANMASINA BUNUNLA BİRLİKTE ÜRETİLEN YEMLERİN PİYASAYA ÇIKMADAN ÖNCE YEM KRİTERLERİNE UYGUN OLUP OLMADIĞININ KONTROLÜNÜ SAĞLAYAN BİR BİRİMDİR.
 
YAPILAN ANALİZLER
Nem Tayini
 
Ham Protein Tayini
 
Ham Yağ Tayini
 
Ham Selülöz Tayini
 
Ham Kül Tayini
 
Nişasta Tayini
 
Vitamin Tayini
 
Aflotoksin Tayini
 
Aminoasit Tayini
 
Üre Var Yok Testi

 
  YAŞ KİMYA NIR CİHAZI
Nem tayini 30 dk 2 dk
Ham protein 2 saat 2 dk
Ham selülöz
ADFNDF
1 Gün
2 dk2 dk
Ham yağ 1 - 1,5 saat 2 dk
Ham kül 4 saat 2 dk
Nişasta 2saat 2 dk
Aflatoksin tayini 6 saat  
Vitamin tayini 6 saat  
Aminoasit tayini 6-8 saat  
Üre var/yok testi 0,5 saat